Αλεξάνδρειο Μέλαθρο
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 4.800
Τοποθεσία: Το γήπεδο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στην καρδιά της πόλης, μέσα στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης. Για να πάτε εκεί, απλά ακολουθήστε την Εγνατία, που περνά ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και την Έκθεση. Τα πράγματα είναι εύκολα και αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λεωφορείο, καθώς σχεδόν όλες οι γραμμές του ΟΑΣΘ κάνουν στάση κάπου κοντά στην Έκθεση και το Αλεξάνδρειο.
Κτίστηκε το: 1966 (Τελευταία ανακατασκευή το 2004)
Έδρα: Aρης (A1 Κατηγορία), ΓΣ Μακαμπή (Γ' Κατηγορία)
Πληροφορίες: Το γήπεδο πήρε το όνομά του από τον Μέγα Αλέξανδρο. Είναι ακόμη κοινώς γνωστό ως "Παλέ ντε Σπορ". Αν και σαν κτίριο είναι απολύτως κυκλικό, οι εξέδρες του έχουν σχήμα πετάλου. Αυτό οφείλεται στο βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ που υπάρχει πίσω από το ένα καλάθι. Ήταν το πρώτο μεγάλο κλειστό γήπεδο της Ελλάδας και παρέμενε το μεγαλύτερο έως και το 1985, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
Το Αλεξάνδρειο ήταν η κοινή έδρα του Αρη και του ΠΑΟΚ ως το 2000. Οι αγώνες ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες στο "Παλέ" ήταν πάντα κάτι το ξεχωριστό. Τον Απρίλιο όμως του 2000 ο ΠΑΟΚ μετακόμισε στο νέο του Κλειστό, αφήνοντας έτσι μόνο τον Αρη στο Αλεξάνδρειο. Καθώς το γήπεδο συμπλήρωνε περίπου τέσσερις δεκαετίες ζωής, τα σημάδια του χρόνου είχαν γίνει πλέον εμφανή. Αποφασίστηκε λοιπόν η ανακαίνιση του Αλεξάνδρειου, με σκοπό να το μεταφορφώσει σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε μέχρι το 2003.
Τα έργα περιελάμβαναν την ανακατασκευή των όψεων του κτιρίου, των χώρων κινήσεων των θεατών και των αποδυτηρίων. Αλλαξαν πλήρως οι κλιματιστικές, ηλεκτρομηχανικές και ηχητικές εγκαταστάσεις. Τοποθετήθηκαν νέα καθίσματα, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, νέοι ηλεκτρονικοί πίνακες και νέος φωτισμός σε τέσσερις πυλώνες. Τα έργα πάντως είχαν ως αποτέλεσμα μία μικρή μείωση της χωρητικότητας του γηπέδου (από τις 5.576 στις περίπου 4.800 θέσεις), το οποίο παραδόθηκε και πάλι σε χρήση στα τέλη του 2004. Σημειώνεται, τέλος, ότι η χρήση του Αλεξάνδρειου παραχωρήθηκε από το 2004 και για τα επόμενα 20 χρόνια στην ομάδα του Αρη.

Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Όλες οι εσωτερικές φωτογραφίες του γηπέδου είναι προσφορά του Βαγγέλη Παυλόπουλου
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr